De Zin van het Leven

De Zin van het Leven

 - Een Leven Vol van Betekens
U bent hier: Wereldbeeld >> De Zin van het Leven

De Zin van het Leven: Een Tijdloze Zoektocht
Wat is de zin van het leven? Dit is al sinds het begin der tijden ťťn van de meest gestelde vragen door de mensheid. Het is een vraag die heel natuurlijk door mensen gesteld wordt omdat zij de mogelijkheid hebben om keuzes te maken in het leven. Deze vraag lijkt moeilijk te beantwoorden en verschillend voor elk individu, afhankelijk van hun omstandigheden. Het is de ultieme zoektocht naar waarheid en doel in het leven; de reden dat we geboren zijn, elke dag wakker worden en bestaan.

De Zin van het Leven: De Waarheid
Hoewel mensen door de geschiedenis heen geworsteld hebben met het doel van hun bestaan, is het antwoord voor de zin van het leven relatief eenvoudig en hetzelfde voor iedereen; het is om God lief te hebben door er voor te kiezen om een relatie met Hem te hebben door zijn Zoon, Jezus Christus. Dit is de eenvoudige en nauwkeurige waarheid over de zin van het leven. Er zijn vele andere ideeŽn, definities, theorieŽn en religies over de zin van het leven die hiervan afwijken; maar, als zij de bovengenoemde definitie niet bevatten als de kern van de waarheid, dan zullen zij uiteindelijk als onnauwkeurig worden bewezen en teleurstellend blijken te zijn voor eenieder die hen accepteert. Sceptici die zich in de geschiedenis van God hebben afgescheiden hebben met hun onwaarheden over de zin van het leven gefaald. Het kennen van de waarheid daarentegen is een zeer duidelijk en gemakkelijk antwoord. Maar, het accepteren van de waarheid en het toepassen daarvan in je leven is de uiteindelijke uitdaging die je leven definiŽert en God wil je helpen om deze taak te volbrengen. De handleiding die je helpt te begrijpen hoe je dit kunt doen is de Heilige Bijbel. De Bijbel geeft duidelijk reŽle voorbeelden en praktische regels om in overeenstemming met God's plan voor jouw leven te leven.

De Zin van het Leven: Hoe Verder Te Gaan
Zodra je de zin van het leven begrijpt, wordt de volgende stap om er voor te kiezen om God's plan voor je leven te volgen. God heeft je voor een doel geschapen. Maar, voordat je dit doel kan vervullen, moet je eerst een relatie met God tot stand brengen. De start van een zinvolle relatie met God kan bereikt worden door in vertrouwen verschillende stappen te nemen die in de Bijbel worden beschreven. Ten eerste geef je in een gebed tot God toe dat je afgezonderd van Hem hebt geleefd en dat je God uitnodigt om als de leider in je leven terug te komen. Beloof vervolgens oprecht aan God dat je berouw zal hebben en je vroegere zondige levensstijl, toen je van Hem afgezonderd was, zal veranderen en zal proberen om volgens God's richtlijnen te leven. Vraag daarna om vergeving van God en accepteer Jezus Christus, Zijn Zoon, in je leven als de leider en persoonlijke Verlosser. Tenslotte: begin te leren wat God's wil en plan zijn door je talenten voor Zijn doel in je leven te gebruiken. God houdt erg veel van jou, zoals Hij van iedereen die Hij geschapen heeft houdt, en iedereen kan de keuze maken om die liefde te accepteren of te verwerpen. Als je zojuist een gebed als hierboven beschreven hebt gezegd, dan ben je in harmonie met God en dan is je avontuur op weg naar de zin van je leven zojuist begonnen.

De Zin van het Leven: Hoe Je Missie te Vervullen
De uitdaging van de zin van het leven is om trouw te zijn aan God's roeping en om toegewijd te zijn om het doel te vervullen waarvoor Hij jou geschapen heeft, door je levenstaak te volbrengen. De Heilige Bijbel bespreekt deze kwesties duidelijk om mensen antwoorden te geven over hoe zij hun leven onder alle omstandigheden kunnen leiden, van arm tot rijk, van gezondheid tot ziekte, van sterk tot zwak, en van spiritueel tot zondig. Iedereen kent beperkende omstandigheden, maar God geeft de mensen dit ultieme handboek voor het leven dat we de Bijbel noemen om hen te helpen te begrijpen hoe ze de juiste keuzes kunnen maken in hun steeds veranderende leven. Het is ook belangrijk om het gezelschap te zoeken van andere Christenen die Jezus geaccepteerd hebben, voor bemoediging en ondersteuning. De zin van je leven zal uiteindelijk door God beoordeeld worden wanneer je sterft. God zal je vragen wat je met je talenten hebt gedaan. Hij zal willen weten of je er voor gekozen hebt om anderen te helpen of dat je zelfzuchtig was. Hij zal willen weten of je Zijn Zoon Jezus Christus hebt geaccepteerd en of je Hem gevolgd hebt. Nu je de zin van het leven kent, kies er voor om de waarheid te accepteren en toe te passen op je vaardigheden en omstandigheden die je door God gegeven zijn. Leer wat God voor jou in gedachten heeft en onderwerp je aan Zijn plan voor een leven vol bevredigende betekenis.

Om een Leven Vol Betekenis te Leiden!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Evangelisatie

Hoe Een Christen Te Worden
Gebed van Vergeving
Zeven Doodzonden
Verlossingsgebed
Gebed van Verlossing
God Help Me
Outreach naar Weeshuizen
Word Een Christen
Redder van de Wereld
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Aanbidding
Gemeenschap
Discipelschap
De Chronologische Bijbel
Bediening
Reflections
 
 
Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is God?
Is Jezus God?
Waarom Christendom?
Groei met God
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
Zoek
 
Add De Zin van het Leven to My Google!
Add De Zin van het Leven to My Yahoo!
XML Feed: De Zin van het Leven


Wereldbeeld Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutWorldview.org, Alle Rechten Voorbehouden.