Sex Voor het Huwelijk

Sex Voor het Huwelijk

 - Is Dat OK?
U bent hier: Wereldbeeld >> Sex Voor het Huwelijk

Sex Voor het Huwelijk - Voor en Tegen
"Is het OK om sex voor het huwelijk te hebben?" Dat is een heel gewone vraag onder tieners en verloofde koppels. Misschien bevind jij je wel in een relatie die die richting opgaat, maar weet je niet zeker wat te doen. In je gedachten ben je waarschijnlijk de voor- en nadelen aan het afwegen van sex voor het huwelijk. Aan de positieve kant van de balans is er de acceptatie van je leeftijdgenoten, hoop op genot, en de vervulling van sexuele verlangens. De negatieve kant van de balans draagt het gewicht van de moraliteit, angst voor zwangerschap of ziekte, en schuldgevoelens. Hoe balanceren deze gewichten? Wat is de juiste beslissing? Laten we eens een blik werpen op de feiten.

Sex Voor het Huwelijk - Is het Moreel Gezien Verantwoord?
Moraliteit is voor veel mensen een factor wanneer zij een beslissing moeten maken over het al dan niet hebben van sex voor het huwelijk. Is het een factor voor jou? De berichten die we uit de meeste TV shows en films ontvangen vertellen ons immers: "iedereen doet het". In het licht van de tegenwoordige tolerante houding kunnen je leeftijdgenoten je vreemd vinden omdat je er over nadenkt.

Maar misschien bestaat er iets in je binnenste, als een stem in je hoofd, dat je onzeker maakt over of het nou wel of niet verkeerd is om sex voor het huwelijk te hebben. Veel mensen refereren aan deze stem als hun bewustzijn. Hoe kun je zeker weten of je "bewustzijn" het bij het rechte eind heeft? Over de hele wereld zien mensen de Bijbel als een moreel of religieus boek, dus laten we eens kijken wat deze zegt over sex voor het huwelijk.

De Bijbel refereert vaak aan sex voor het huwelijk als "ontucht" of "overspel", maar dan wel in de zin van sexuele gemeenschap tussen mensen die niet met elkaar getrouwd zijn. Het enige verschil dat de Bijbel maakt tussen sex voor het huwelijk en overspel, is dat overspel plaatsvindt tussen getrouwde personen terwijl dat bij sex voor het huwelijk niet het geval is. Sex voor het huwelijk is net zozeer een zonde als overspel en alle andere vormen van sexuele immoraliteit. Deze hebben alle betrekking op sexuele relaties met iemand waarmee je niet bent getrouwd.

De Bijbel verklaart dit als volgt: "...Maar bedenk dat het lichaam er niet is om ontucht mee te plegen: het is er voor de Heer en de Heer is er voor het lichaam." (1 KorintiŽrs 6:13). Vers 18 gaat hierop verder in, "Ga ontucht uit de weg! Geen enkele andere zonde die een mens kan begaan tast het lichaam aan, maar wie ontucht pleegt zondigt tegen het eigen lichaam." Galaten 5:19 zegt hetzelfde, "Het is bekend wat onze eigen wil allemaal teweegbrengt: ontucht, zedeloosheid en losbandigheid..." EfeziŽrs 5:3 zegt het het duidelijkst, "Laat er bij u geen sprake zijn van ontucht of zedeloosheid, of van hebzucht Ė deze dingen horen niet bij heiligen." Uit deze verzen blijkt dat de Bijbel een complete en totale onthouding van sex voor het huwelijk voorstaat.

Sex Voor het Huwelijk - Is Het Fysiek en Emotioneel Veilig?
Een andere overweging die gemaakt moet worden wanneer een beslissing wordt gemaakt over sex voor het huwelijk is veiligheid. Wist je dat 50% van alle mensen die tegenwoordig het HIV virus dragen tussen 15 en 24 jaar oud zijn? Het gebruik van een condoom reduceert het risico om HIV op te lopen slechts met 85%. En condooms leiden niet tot een significant verlaagd risico om andere sexueel overdraagbare aandoeningen op te lopen. Neem deze statistieken in overweging wanneer je een beslissing maakt.

De meeste mensen beschouwen de emotionele effecten van sex voor het huwelijk niet eens. Kijk, sex is een emotionele ervaring en het beÔnvloedt ons leven op manieren die we niet kunnen begrijpen. Na sex voor het huwelijk te hebben gehad, hebben veel mensen last van schuldgevoelens, schaamte, wantrouwen, wrok, een gebrek aan respect, spanning, en nog veel meer. Wanneer je de volgende sectie leest, denk dan eens na over God's liefde voor jou als voornaamste reden voor je sexuele zuiverheid. God wil niet dat je onnodige emotionele pijn ervaart!

Sex Voor het Huwelijk - Recreatie of Re-creatie?
Wanneer we sex voor het huwelijk bespreken, leggen we vaak de nadruk op het "recreationele" aspect daarvan. Jazeker, sex brengt genot. God, onze Schepper, heeft dat zo ontworpen. Het mag dan misschien moeilijk zijn om na te denken over God die sex creŽert, maar Hij deed dit wel! In God's plan was sex ontworpen zodat getrouwde koppels samen kunnen genieten van het plezier en de opwinding van sexuele relaties. De Bijbel praat hierover in HebreeŽn 13:4, "Houd het huwelijk in ere, in alle omstandigheden, en houd het echtelijk bed zuiver, want overspeligen en echtbrekers zal God veroordelen." God schiep sex om plezierig te zijn, opwindend, en vol genot. Maar tegelijkertijd is het duidelijk in de Bijbel dat God de sexuele activiteiten beperkt tot gehuwde koppels.

Waarom is dit zo? Ja, sex is genotvol, maar in God's ogen is het primaire doel van sex niet recreatie, maar veeleer "re-creatie". In andere woorden, sex is bedoeld voor voortplanting. God beperkt sex niet tot getrouwde koppels om hen die ongetrouwd zijn van dit plezier te beroven. In plaats daarvan verbiedt God sex voor het huwelijk om ongetrouwde mensen te behoeden voor ongewilde zwangerschappen, voor kinderen die geboren worden uit ouders die hen niet willen, en om kinderen te behoeden voor ouders die niet klaar voor hen zijn. Stel je eens even een wereld voor zonder sex voor het huwelijk. Er zouden geen sexueel overdraagbare ziekten bestaan, er zouden geen ongehuwde moeders zijn, er zouden geen ongewenste zwangerschappen bestaan, geen abortussen, etcetera. Volgens de Bijbel is onthouding God's enige gedragslijn wat sex voor het huwelijk betreft. Onthouding redt levens, beschermt baby's, geeft sexuele relaties de juiste waarde, en het meest belangrijk: onthouding eert God.

Lees Nu Sex Voor het Huwelijk Pagina 2!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Levensproblemen

Behandelen van ADHD
Omgaan met een Echtscheiding
Een Doodgeboren Kind
Zelfmoord van een Kind
Tekenen die op een Depressie Duiden
Huwelijkse Ontrouw
Mishandeling van de Huwelijkspartner
Vragen over Echtscheiding
Sex Voor het Huwelijk
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is God?
Wie Is Jezus?
Welke Religie?
Hoe Kan Ik Met God Groeien?
Populaire Kwesties
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Sex Voor het Huwelijk to My Google!
Add Sex Voor het Huwelijk to My Yahoo!
XML Feed: Sex Voor het Huwelijk


Wereldbeeld Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutWorldview.org, Alle Rechten Voorbehouden.