Waarom zijn we hier

Waarom zijn we hier

 - Voor God's Welbehagen
U bent hier: Wereldbeeld >> Waarom zijn we hier

Waarom Zijn We Hier? Een Vraag voor Alle Generaties
Waarom zijn we hier? Deze vraag heeft de mensheid al generaties lang zowel geplaagd als uitgedaagd. Bestaat er een definitief antwoord, of gaat het allemaal om individuele doelen en resultaten voor je 'zelf'? Wanneer we bereid zijn om de Bijbel als waarheid te accepteren, dan weten we het antwoord op de vraag "waar komen we vandaan?" Volgens de Geschriften werden we door God geschapen. De volgende vraag is dan... waarom? Hij is tenslotte God en als zodanig heeft Hij ons zeker nergens echt voor nodig -- waarom creëerde Hij ons dan?

Waarom Zijn We Hier? Wat de Bijbel Zegt
"Waarom zijn we hier?" is een vraag die het best kan worden beantwoord door te bekijken hoe de Bijbel deze kwestie uitlegt. Beginnend in Genesis Hoofdstuk 1 lezen we dat God na elke fase van de Schepping "zag dat het goed was". Volgens de geschriften schiep Hij de mens, nadat Hij de schepping van de hemel en de aarde, het plantenleven en alle dieren had voltooid:

    God schiep de mens als zijn evenbeeld, als evenbeeld van God schiep hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep hij de mensen. (Genesis 1:27)

Dit vertelt ons wat God deed, maar verklaart nog steeds niet precies waarom Hij dit deed. We lezen verder en ontdekken dat Hij tevreden was over de man en de vrouw en dat Hij Zijn welbehagen toonde door Zijn Schepping aan hen toe te vertrouwen:

    Hij zegende hen en zei tegen hen: ‘Wees vruchtbaar en word talrijk, bevolk de aarde,

Als onderdeel van Zijn zegening maakte Hij ons opzichters over de Aarde en de andere levensvormen:

    en breng haar onder je gezag: heers over de vissen van de zee, over de vogels van de hemel en over alle dieren die op de aarde rondkruipen.’ Ook zei God: ‘Hierbij geef ik jullie alle zaaddragende planten en alle vruchtbomen op de aarde; dat zal jullie voedsel zijn. Aan de dieren die in het wild leven, aan de vogels van de hemel en aan de levende wezens die op de aarde rondkruipen, geef ik de groene planten tot voedsel.’ En zo gebeurde het. (Genesis 1:28-30)

Aan het eind van Genesis Hoofdstuk 1 lezen we hoe Hij zich voelde over zijn voltooide schepping:

    God keek naar alles wat hij had gemaakt en zag dat het zeer goed was. Het werd avond en het werd morgen. De zesde dag (Genesis 1:31).

Waarom Zijn We Hier? De Logische Conclusie
Waarom zijn we hier? God creëerde ons omdat het Hem bekoorde om dit te doen. Deze boodschap is consequent door alle pagina's van de Geschriften heen, en wordt nergens compacter uitgedrukt dan door de Apostel Johannes in Openbaring 4:11, waarin hij een visioen heeft van de Hemel, een visioen waarin de vier oudsten zich voor de Heer van de hele Schepping neerwierpen en zeiden:

    ‘U komen alle lof, eer en macht toe, Heer, onze God, want u hebt alles geschapen: uw wil is de oorsprong van alles wat er is.’

We zijn voor Zijn welbehagen geschapen. De boodschap is duidelijk van de eerste tot de laatste pagina van de Geschriften. We zijn voor Zijn welbehagen geschapen. Bovendien schrijft de Apostel Paulus in Kolossenzen 1:16: In hem is alles geschapen, alles in de hemel en alles op aarde, het zichtbare en het onzichtbare, vorsten en heersers, machten en krachten, alles is door hem en voor hem geschapen.

Als we accepteren dat dit alles waar is, en dat elk ander antwoord niet alleen onlogisch is maar ook volledig verstoken van hoop, dan is de volgende vraag - wat doen we nu met deze wetenschap? Of meer in het bijzonder, wat gaan jij en ik er mee doen?

Waarom Ben Ik Hier? Maak Het Persoonlijk
Na geconcludeerd te hebben dat de mensheid bestaat om God te behagen, wordt de uitdaging persoonlijk. Wat ga ik daarmee doen? Hoe kan ik, één persoon - ooit zo'n grote, gigantische, oneindige God tevreden stellen? Ook op deze vragen geeft de Bijbel ons antwoorden. Voor het moment kunnen we berusten in deze waarheid - niemand onder ons is een ongeluk. We waren door onze Hemelse Vader gepland en gewild, al voor het begin der tijden (Psalmen 139).

Zoek Nu Verder!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Wie Is God?

Waarom zijn we hier
Het Probleem van het Kwaad
De Namen Voor God
Absolute Waarheid
Liefde van God
Wie is God?
God's Liefde
Hof van Eden
Situationisme
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is Jezus?
Welke Religie?
Hoe Kan Ik Met God Groeien?
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Waarom zijn we hier to My Google!
Add Waarom zijn we hier to My Yahoo!
XML Feed: Waarom zijn we hier


Wereldbeeld Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutWorldview.org, Alle Rechten Voorbehouden.