Zin van het Leven

Zin van het Leven

 - De Ultieme Vraag
U bent hier: Wereldbeeld >> Zin van het Leven

Zin van het Leven - De Ultieme Vraag over de Oorsprong
De zin van het leven? Dit is sinds het begin van de mensheid altijd al de ultieme vraag geweest. Het lijkt inherent aan onze natuur om vragen te stellen als "Waar kwamen we vandaan? Hoe kwamen we hier? Wat is mijn doel op aarde? Waar ga ik naartoe als ik dood ga? Wat is de zin van dit alles?Ē

Zin van het Leven - Het Antwoord Zonder God
De zin van het leven? -- Door het onderwijzen van evolutionaire wetenschappen, materialisme en moreel relativisme in onze populaire media en de openbare scholen, hebben we God verwijderd uit de potentiŽle antwoorden op deze ultieme levensvragen. Zonder God verliezen we elk transcendentaal doel voor het universum waarin we leven. Zonder God verliezen we elk transcendentaal doel om betekenis te geven aan onze eigen individuele levens. We zijn niets meer dan ongedierte dat een strijd levert om te overleven, tot we sterven. Alle mijlpalen, opofferingen, goede en mooie inspanningen van mensen, slechte en gruwelijke daden van mensen, zijn dan allemaal zinloze dingen in het leven. Zonder God verliezen we ook elke mogelijkheid tot een leven na de dood. Wanneer je de hoop op de Hemel wegneemt, dan neem je de ultieme waarde van en het ultieme doel voor het leven weg. Wat maakt het dan werkelijk uit of we als Billy Graham geleefd hebben, of als Osama Bin Laden? Het uiteindelijke lot is dan hetzelfde voor iedereen. Dit is het hopeloze uitzicht voor hen die hun geloofsysteem baseren op materialisme, naturalisme en de vooronderstelling dat het leven op aarde alles is wat er is.

Zin van het Leven - Het Antwoord Met God
De zin van het leven? -- Het antwoord op deze vraag kan niet voortkomen uit een menselijke intelligentie of rede, maar alleen uit de Schepper zelf die boven onze materiŽle wereld verheven is. Zoals we zien in de naturalistische wereld van vandaag de dag, beginnen we elk besef van een doel voor de mensheid te verliezen zodra we God uit de vergelijking wegstrepen. Maar als God bestaat, dan hebben we werkelijk een transcendentaal doel, en heeft ons leven werkelijk zin. Niet alleen vinden we dan betekenis in ons leven van dag tot dag, maar ook een ultieme betekenis door onze hoop op eeuwig leven. Als God bestaat, dan verwijderen we het moreel relativisme dat zich in de huidige samenleving heeft verspreid, en vervangen we dit met een standaard van absoluut goed en kwaad zoals deze in het karakter van God zelf gevestigd is. Dit geeft ook zin aan onze dagelijkse keuzes. God gaf ons de mogelijkheid om te kiezen of we volgens Zijn morele wetten willen leven of volgens waarden die we door ons eigen redeneren aan onszelf toekennen. Zoals we zien, zijn we niet slechts robots die door God op de aarde zijn gezet. In plaats daarvan hebben we absoluut een vrije wil gekregen om de keuze te kunnen maken om te volgen wat Hij zegt of niet. We kunnen of God erkennen als de Schepper van het universum, of we kunnen ontkennen dat Hij bestaat. We kunnen er voor kiezen om een zinloos leven te leiden of een leven met een absoluut en eeuwig doel.

Zin van het Leven - Wanneer Was de Laatste Keer dat Je Deze Vraag Gesteld Hebt?
De zin van het leven? - Wie heeft er tegenwoordig nog tijd om deze vraag te stellen? Zodra we de biologieklas in de middelbare school of het college filosofie afgerond hebben, wordt deze vraag vervangen door de dagelijkse tredmolen van werk, familie en hypotheek. Maar, als we de laatste keer dat we onszelf deze vraag stelden deze beantwoordden door ons voor te stellen dat we de hoogste levensvorm in het evolutionaire proces zijn, dan hebben we onszelf beroofd van alle reŽle kansen op zin, doel en eeuwige hoop. Ons bestaan en onze toekomst zijn gedevalueerd van kinderen van God tot slechts ťťn van de vele diersoorten op de aarde. Als je de laatste 150 jaar in onze geschiedenis bekijkt, dan is het droevig dat de mensheid de behoefte heeft gehad om te leven volgens een vermeende rede en intelligentie in plaats van te leven volgens de wetten en liefde van God. We moedigen je dan ook aan om jezelf deze vraag nog eens te stellen. Onderzoek de antwoorden en het bewijs voor jezelf - misschien zul je blij zijn dat je het gedaan hebt!

Onderzoek Nu Verder!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Wie Is God?

Wie is God?
Absolute Waarheid
Waarom zijn we hier
Zin van het Leven
De Namen Voor God
God
Eigenschappen van God
Beschermengelen
Ontzag voor God Video
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is Jezus?
Welke Religie?
Hoe Kan Ik Met God Groeien?
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Zin van het Leven to My Google!
Add Zin van het Leven to My Yahoo!
XML Feed: Zin van het Leven


Wereldbeeld Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutWorldview.org, Alle Rechten Voorbehouden.