Clicky

Exista oare iad?

Exista oare iad?

 - Realitate sau Fictiune?
Esti aici: Viziunea Despre Lume >> Exista oare iad?

Exista oare iad ? – Ce spune Vechiul Testament?
Exista iad? O viziune biblica corecta despre lume include credinta intr-un iad real, vesnic si fizic. Ce crezi tu despre iad?

Este foarte interestant sa descoperi ca in Biblie sunt mai multe versete care vorbesc despre iad, decat despre cer. In Vechiul Testament sunt cateva versete despre iad: Daniel 12:2 proclama: “Multi din cei ce dorm in tarana pamantului se vor scula: unii pentru viata vesnica, si altii pentru ocara si rusine vesnica”. Iadul este descris aici ca fiind vesnic. Isaia 66:24 declara: “Si cand vor iesi, vor vedea trupurile moarte ale oamenilor care s-au razvratit impotriva Mea; caci vermele lor nu va muri, si focul lor nu se va stinge; si vor fi o pricina de groaza pentru orice faptura”. In acest verset iadul este descris ca un loc unde focul nu se va stinge. Deuteronom 32:22 prezinta imaginea iadului ca un loc unde Dumnezeu Isi varsa mania: “Caci focul maniei Mele s-a aprins, si va arde pana in fundul locuintei mortilor, va nimici pamantul si roadele lui, va arde temeliile muntilor.” Psalmul 55:15 ilustreaza iadul ca locul celor rai: “Sa vina moartea peste ei, si sa se pogoare de vii in locuinta mortilor! Caci rautatea este in locuinta lor, in inima lor”.


Exista oare iad ? – Ce spune Noul Testament?
Exista iad? Daca invatatura clara a Vechiului Testament nu este suficienta, Noul Testament are de asemenea multe de spus. 2 Tesaloniceni 1:9 ne vorbeste astfel: “Ei vor avea ca pedeapsa o pierzare vesnica de la fata Domnului si de la slava puterii Lui”. Apocalipsa 14:10-11, vorbind despre Antihrist, ne invata: “va bea si el din vinul maniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat in paharul maniei Lui; si va fi chinuit in foc si in pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului. Si fumul chinului lor se suie in sus in vecii vecilor. Si nici ziua, nici noaptea n-au odihna cei ce se inchina fiarei si icoanei ei, si oricine primeste semnul numelui ei !”. Iadul este iazul cu foc, asa cum este descris in Apocalipsa 20:14-15: “Si Moartea si Locuinta mortilor au fost aruncate in iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua. Oricine n-a fost gasit scris in cartea vietii, a fost aruncat in iazul de foc.”


Exista oare iad? – Ce spune Isus?
Unii dintre cei care sustin ca iadul nu exista spun aceasta pe baza faptului ca Isus a invatat despre dragoste, pace si iertare – El nu a invatat despre un loc cu foc vesnic de pedeapsa pentru cei necredinciosi. Totusi, exact opusul este adevarat. Isus a invatat mai multe despre iad decat oricine in Cuvantul lui Dumnezeu. Isus a descris iadul ca un foc care nu se stinge (Matei 3:12), un loc de foc vesnic (Matei 25:41), pedeapsa vesnica (Matei 25:46), ca un loc de chinuri, flacari si agonie (Luca 16:23-24). Isus a invatat in mod specific despre iad de multe ori in lucrarea Sa (Matei 5:22, 29-30; 10:28; 18:9; 23:15, 33; Marcu 9:43-47; Luca 12:6; 16:23).


Exista oare iad? – Cum poate fi dreapta eternitatea in iad?
Daca iadul exista, cum poate fi el drept? De ce un Dumnezeu iubitor l-ar pedepsi pe om o vesnicie, cand pacatele lui au loc doar 70-80 de ani? Raspunsul este ca toate pacatele, pana la urma. sunt impotriva lui Dumnezeu, care este infinit (Psalmul 51:4). Astfel, din moment ce Dumnezeu este o Fiinta infinita si vesnica, toate pacatele merita o pedeapsa infinita.

Da, Dumnezeu ne iubeste (Ioan 3:16) si vrea ca toti oamenii sa fie mantuiti (2 Petru 3:9). Totusi, Dumnezeu este si drept si neprihanit – El nu va lasa pacatul sa fie nepedepsit. Acesta este motivul pentru care Dumnezeu L-a trimis pe Isus sa plateasca pretul pentru pacatele noastre. Moartea lui Isus Cristos a fost o moarte infinita, platind pentru datoria pacatelor noastre – astfel incat sa nu platim noi in iad pentru vesnicie (2 Corinteni 5:11). Tot ce avem de facut este sa ne punem credinta in El si vom fi iertati, avand promisiunea unui loc vesnic in cer. Dumnezeu ne-a iubit atat de mult incat ne-a adus mantuirea. Daca refuzam darul vietii vesnice prin Isus Cristos, vom suporta consecintele vesnice ale acestei decizii – o vesnicie in iadul de foc.

Daca astazi ai muri, esti sigur 100% ca vei merge in cer? Fii sigur astazi!

Invata mai multe!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Ucenicie

Teoria hiatului
Exista oare iad?
Cina cea de taina
Evanghelia dupa Ioan
Isus a plătit
Cartea Genezei
Mielul lui Dumnezeu
Material Suplimentar De Explorare...

Inchinare
Partasie
Slujire
Evanghelizare
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Exista oare iad? to My Google!
Add Exista oare iad? to My Yahoo!
XML Feed: Exista oare iad?
Viziunea Despre Lume Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutWorldview.org, Toate Drepturile Rezervate.